Kids Criterium 2017: Siguranța în timpul curselor de ciclism

 

MON_6499_2

Abilitatea de a merge cu bicicleta este înrudită cu abilitatea de a înota. Copilul se simte încântat, primește libertate nemărginită și o doză imensă de emoții pozitive. Bicicleta îi permite să viziteze diverse locuri, să îmbunătățească starea de sănătate, să-și dezvolte caracterul și voința. Însă dacă nu este respectată tehnica de securitate și regulile de circulație, bicicleta poate fi cauza unor incidente neplăcute și a unor traume. Pentru ca acestea să fie evitate, copilul din start trebuie deprins să conducă bicicleta în siguranță. Noi venim cu câteva sfaturi care vă vor ajuta să faceți acest lucru.

În primul rând, copilul trebuie să poarte casca de protecție în timpul oricăror curse, nu contează dacă merge cu bicicleta prin ogradă sau prin oraș. Nu doar pe drumuri se întâmplă incidente neplăcute, dar și pe alei, trotuare sau chiar pe pistele pentru cicliști. Casca protejează copilul de traume grave. Dacă o va îmbrăca de fiecare dată, acest lucru va deveni o obișnuință. Și nu uitați că doar casca de protecție specială pentru ciclism va proteja copilul de traume. Mai mult ca atât, ar fi bine să achiziționați și alte accesorii de protecție: mănuși, genunchiere și protecții pentru coate.

În al doilea rând, dacă plimbarea pe bicicletă are loc seara, când deja e întuneric, sau în condiții meteorologice nefavorabile (ceață, ploaie, praf), ciclistul neapărat trebuie să îmbrace un echipament care va putea fi observat de ceilalți participanți la trafic. Poate fi o pelerină reflectantă sau alte haine cu astfel de elemente. În afară de asta, însăși bicicleta trebuie să fie echipată cu reflectoare pentru ca să poată fi observată în întuneric.

În al treilea rând, bicicleta trebuie să fie de mărimea potrivită. Nu trebuie să cumpărați o bicicletă mare pentru ca să fie pentru mai mult timp. Copilul încă nu are destule competențe pentru a conduce o bicicletă mare. El poate pur și simplu să piardă controlul și să cadă. Este important ca atunci când copilul stă pe bicicletă, picioarele acestuia să ajungă la pământ. La fel, prima bicicletă trebuie să fie dotată și cu frână de picior, pentru că s-ar putea copilul să nu reușească să frâneze cu cea de mână.

În al patrulea rând, de bicicletă trebuie să ai grijă. Bicicleta care are anumite probleme pune în pericol sănătatea și viața copilului. Atrageți o atenție sporită asupra stării frânelor.

Plimbarea cu bicicleta este o activitate foarte distractivă și benefică, însă doar în cazul în care este asigurată securitatea. Din păcate, nu toți conștientizează cât este de importantă siguranța și au o atitudine neglijentă față de acest lucru. Responsabilitatea Dvs este să-i învățați pe copii toate regulile necesare.

Pe data de 27 mai, în Piața Marii Adunări Naționale din centrul Chișinăului va avea loc cursa de ciclism pentru copii Kids Criterium, organizată de portalul mama.md împreună cu organizația sportivă Sporter.

Cursele de ciclism pentru copii Kids Criterium vor avea forma unor întreceri desfășurate în diferite categorii de vârstă de la 5 până la 13 ani. Micii sportivi vor trebui să parcurgă distanțele de 400 m, 800 m și 1200 m. Cursele vor avea loc pe biciclete cu două, trei și patru roți, dar și pe scutere și biciclete fără pedale. Copiii vor participa la curse pe bicicletele proprii. Toți copiii trebuie să poarte cască!

Vă puteți înregistra, accesând acest linkFiecare copil trebuie înregistrat aparte!

Nu ratați șansa de a participa la cel mai tare eveniment de ciclism al acestui an!