Kids Criterium 2017: Utilitatea bicicletei

slkdf

Mersul pe bicicletă permite se petreci timpul nu numai interesant şi distractiv, dar de asemenea, aduce un mare beneficiu pentru organismul copilului. Mama.md a pregătit 5 lucruri, care vorbesc despre beneficiile indubitabile ale mersului pe bicicletă.

  1. Călătoriile pe o bicicletă selectată în mod corespunzător, vor asigura copilului spatele drept şi vor avea un impact pozitiv asupra sănătăţii coloanei vertebrale în ansamblu. Acest lucru este important, pentru că în momentul de faţă probleme cu coloana vertebrală sunt depistate la fiecare al patrulea adolescent. De regulă aceasta se datorează faptul că duc un mod de viaţă sedentar iar în timpul orelor ţin spatele incorect, aplecându-şi umerii.

Călătoriile pe bicicletă contribuie la dezvoltarea muşchilor spatelui şi taliei, precum şi lungimea muşchilor. În timpul mersului pe bicicletă micul ciclist se sprijină cu mâinile pe volan, ceea ce conduce la reducerea presiunii asupra coloanei vertebrale. Astfel, ciclismul permite menţinerea coloanei vertebrale în formă.

Bicicleta – este una dintre minunatele modalităţi de a dezvolta rezistenţa. Acest lucru este util în deosebi pentru un organism în creştere, tânăr. Datorită majorării numărului de expiraţii în timpul mersului, are loc intensificarea activităţii plămânilor, fapt ce contribuie la dezvoltarea şi purificarea acestora. Plămânii la rândul său asigură cu oxigen pur restul organelor tânărului organism, mai ales – creierul.

  1. Mersul pe bicicletă este în general recunoscut ca o sursă de întărire a sistemului cardiovascular. Presiunea consecutivă a multitudinii muşchilor de la spate şi talie, pedalarea, depăşirea urcuşurilor şi mersul pe distanţe lungi, asigură o alimentare bună a sângelui, vor genera o stare fizică excelentă, vor întări muşchii de la picioarele, mâinile copilului Dvs. Mersul pe bicicletă sporeşte rezistenţa. Dacă să ai o abordare rezonabilă faţă de antrenamente, fără a supraîncărca copilul, atunci de fiecare dată copilul Dvs. va parcurge o distanţă din ce în ce mai mare, dezvoltând voinţa şi rezistenţa.
  1. Exerciţiile sistematice de ciclism ajută la îmbunătăţirea metabolismului. Acest lucru are loc doar în cazul când copilul respiră corespunzător în timpul mersului: toate substanţele nutritive necesare sunt asimilate concomitent. În plus, graţie activităţii fizice intense, se îmbunătăţeşte pofta de mâncare. Astfel dacă copilul Dvs. nu prea mănâncă – urcaţi-l pe bicicletă! Organismul dezvoltat graţie antrenamentelor, opune o rezistenţă fermă la diverse infecţii. Conform statisticilor, copii care merg pe bicicletă, suferă mult mai rar de răceli şi gripă în timpul iernii.
  1. Ciclismul necesită o monitorizare continuă a echilibrului din partea copilului, acesta antrenează perfect sistemul vestibular şi dezvoltă coordonarea. Posibil veţi fi surprinşi, dar bicicleta contribuie la prevenirea miopiei: este necesar să priveşti atent înainte şi în perspectivă, transferând privirea la obiectele, amplasate la diverse distanţe faţă de ochi. Aceasta întăreşte muşchii ochilor şi se reflectă pozitiv asupra acuităţii vizuale.

Lipsa de exerciţiu poate fi motivul oboselii rapide, fapt care afectează reuşita şcolară şi starea de sănătate a copilului. Dar bicicleta va contribui la înlăturarea acestei probleme. Pe 27 mai în Piaţa Marii Adunări Naţionale, în centrul Chişinăului va avea loc cursa de ciclism pentru copii Kids Criterium 2017, organizată de site-ul mama.md, împreună cu organizaţia Sporter.

Cursa de ciclism pentru copii Kids Criterium va avea loc sub formă de competiţie la diferite categorii de vârstă de la 5-13 ani. Micii sportivi vor trebui să parcurgă distanţa de 400, 800 şi 1200 m. Cursa va avea loc pe biciclete cu 2, 3 şi 4 roţi, precum şi pe trotinete şi biciclete pentru alergare. Toţi copii trebuie să poarte căşti de protecţie!

Înregistrarea este disponibil aici. Fiecare copil trebuie înregistrat individual!

Nu rataţi şansa de a participa la cel mai important eveniment de ciclism al anului!