Kids Criterium: Normele de deplasare pe bicicletă

Mersul pe bicicletă – este o ocupaţie utilă, care vă permite să petreceţi timpul liber interesant şi vesel. Călătoriile pe bicicletă în sânul familiei desfăşurate în oraş sau în afara acestuia permit să aflaţi o mulţime de lucruri noi. Dar pentru a face plimbările maximum utile, copilul Dvs. trebuie să cunoască normele de circulaţie pe bicicletă. Regulile de circulaţie în trafic sunt valabile pentru toţi, indiferent de vârstă.

Lucrul primordial constă în asigurarea securităţii copilului, respectiv asiguraţi-Vă, că la bicicletă este fixat sonorul de semnalizare şi reflectoarele. Normele de circulaţie vorbesc, că înaintea bicicletei cu două roţi transportul trebuie echipat cu reflectoare albe, părţile laterale vor fi portocalii, iar în spate roşu.

Dacă călătoria Dvs., se va desfăşura pe timp de noapte sau în condiţii cu o vizibilitate redusă, bicicleta trebuie să dispună neapărat de o lanternă sau un far pentru bicicletă. Mai mult, dacă copilul se va plimba pe străzi aglomerate, instalaţi la bicicletă o oglindă retrovizoare.

Este foarte important ca copilul să ştie,  că în timpul mersului este interzis să se ţină de altă unitate de transport, să elibereze volanul sau să ia picioarele de pe pedale. Explicaţii că ar fi mai bine să evite discuţiile telefonice în timpul mersului, mai bine să stopeze.

În cazul în care copilul dumneavoastră este sub vârsta de 7 ani, el poate merge pe trotuare sub supravegherea dumneavoastră. Copii sub 13 ani este mai bine să se deplaseze pe pistele pentru biciclişti și parcuri. Dacă copilul Dvs. a depăşit vârsta de 14 ani, atunci puteţi ieşi cu încredere pe carosabil. Dar, în acelaşi timp, circulaţia pe carosabil se admite pe banda din dreapta de lângă bordură, fără a crea primejdii sau obstacole pentru pietoni.

Pentru a evita situaţiile de accident, ciclistul trebuie să avertizeze  conducătorii auto şi ceilalţi participanţi în trafic referitor la manevrele sale viitoare. Dacă intenţionaţi să mergeţi la stânga, copilul va indica cu mâna spre stânga. Dacă spre dreapta, atunci va semnaliza cu mâna dreaptă. Pentru a anunţa că intenţionează să staţioneze, trebuie ridicată mâna stângă în sus.

Orice cotitură, care necesită intersecţia a două sau mai multe benzi, este strict interzisă. Se interzice intersectarea drumului pe bicicletă, este necesar să coboare şi ulterior să traverseze la zebră sau alte treceri. Reamintiţi-i că este necesar să cedeze, în momentul traversării drumului adiacent.

La 27 mai curent, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, în centrul Chişinăului va avea loc cursa de ciclism pentru copii Kids Criterium 2017, organizată de site-ul mama.md împreună cu organizaţia Sporter. Copilul Dvs, va putea să-şi etaleze propriile abilităţi de conducere a bicicletei.

Cursa de ciclism pentru copii Kids Criterium va avea loc sub formă de competiţie, pe diferite categorii de vârstă  de la 5-13 ani. Micii sportivi vor trebui să parcurgă distanţa de 400, 800 şi 1200 m. Cursa se va desfăşura pe biciclete cu 2,3 şi 4 roţi, de asemenea şi pe trotinete şi biciclete pentru alergare. Cursele vor avea loc pe propriile biciclete. Toţi copiii trebuie să deţină căşti!

Înregistrarea este disponibilă aici.

Fiecare copil trebuie înregistrat individual! Nu rataţi şansa de a participa la cel mai important eveniment de ciclism al anului!