• Română
    • Русский
    • English

Aplicarea sistemului activ de cronometrare la Chisinau Criterium 2016

sistem activ de cronometrare, chisinau criterium

Pe data de 18 septembrie se va desfăşura cursa amplă de ciclism Chisinau Criterium, la care va fi aplicat un sistem activ de cronometrare, pentru calcularea rezultatelor exacte ale sportivilor, care vor trece linia de finiş. Or, timpul este o piesă indispensabilă a sportului!


În timpul utilizării sistemului activ – fiecare sportiv primeşte un chip electronic, căruia îi este atribuit numărul participantului. El este activizat şi devine un emiţător, când ajunge în câmpul magnetic al sistemului. Aflându-se în zona de acţiune a antenei, montată în covoraşul, aflat pe traseu la linia de start, la punctele de control şi la linia de finiş, chipul transmite un semnal cu codul unic. Semnalul este transmis cu ajutorul unui transponder, care îl redirecționează la receptoarele instalate în calea sportivului.

Datorită acestui fapt sunt fixate rezultatele intermediare nu doar la linia de finiş, dar şi la alte puncte de control, care apar sub forma unei baze de date.

Când sportivul ajunge la finiş, sistemul operativ şi cu precizie determină rezultatul fiecărui participant și rezultatul “net” (sistemul înregistrează rezultatul personal al participantului în momentul depășirii liniei de finiş).

În cazul în care se confirmă corectitudinea parcurgerii întregii distanţe, rezultatul participantului este afişat în protocolul de totalizare oficial. Se formează o bază de date cu rezultatele personale ale participanţilor la competiţie în regim on-line; protocoalele sunt pregătite pentru imprimare, la fel şi datele pentru tipărirea diplomelor cu rezultatele personale ale participanţilor.

Chisinau Criterium – o cursa amplă de ciclism, cu două probe la alegere pe şosea şi MTB – 32 şi 48 km, care trebuie parcurse într-o oră şi 30 de minute şi respectiv 2 ore şi 20 de minute. Competiţia de ciclism va avea loc pe 18 septembrie în parcul Afganilor.

Mai multe detalii pe site-ul criterium.md