• Română
    • Русский
    • English

Chisinau Criterium - cursă pentru supravieţuire (Foto+Rezultate)


chisinau criterium, sporter
11 octombrie 2015. Duminică. Moldova, Chișinău. 5 grade de căldură (mulți aveau senzația că era - 5 grade). Ploaie!


Astfel a început frumoasa dimineață de duminică, pe care toți o așteptau cu nerăbdare pentru a-și depăși propriile limite pe drumurile asfaltate ale capitalei, parcurcând pe bicicletă cei 50 de kilomentri. În această zi a avut loc cea mai așteptată cursă de ciclism a acestei toamne - Chisinau Criterium 2015.
chisinau criterium, sporter”Mult așteptată” cursa a devenit datorită organizației neguvernamentale Sporter, care pe parcursul acestui an a organizat două dintre cele mai mari evenimente din istoria sportului autohton. În aprilie a avut loc primul Maraton Internațional Chișinău, iar în iulie s-au desfășurat competițiile de înot în apă deschisă Ghidighici Sea Mile. Astfel de evenimente au lăsat amprente în memoria tuturor participanților și nu numai, care au așteptat cu sufletul la gură încă o cursă memorabilă și noi medalii comemorative.
sporter, cursa de ciclismDuminică, 11 octobrie: Chisinau Criterium a devenit un nou eveniment sportiv memorabil cu un scenariu destul de interesant pentru participanții săi, or, legea cursei a fost hotărâtă de vremea ploioasă.

Dimineaţa, echipa Sporter a început să pregătească parcul "Afganilor" pentru startul cursei. La ora 10 erau gata organizatorii, voluntarii şi întregul colectiv Sporter. De la 10 până la 11:30 a avut loc înregistrarea la cursa profesionistă de ciclism Criterium (50 km) şi înregistrarea la Velo Fun (15 km).
sporter, chisinau criteriumToţi şi-au pregătit bicicletele. Şi-au umflat roţile la punctele de deservire tehnică Giant, Masterteh şi Bikeshop. Participanţii fără echipament au închiriat biciclete de la Velopoint pentru a participa la cursa Velo Fun. Doritorii şi-au putut măsura tensiunea în cortul Centrului german de diagnostic CDR.
rezultate, cursa de ciclismAu băut apă OM, s-au încălzit alături de instructorii Fitness Doza şi s-au aliniat la linia de start!
chisinau criterium, sporterLa ora 12:00 a fost dat startul pentru toţi participanţii cursei Velo Fun, 100 la număr, în pofida vremii de afară. În faţa coloanei de biciclişti se deplasa o maşină de patrulare şi automobilul de teren JEEP TRIAL CROSS MOLDOVA, în care se aflau operatorii Play.md; datorită acestora putem admira fotografiile şi înregistrările video.
sporter, rezultateUlterior a fost dat startul pentru toţi sportivii la categoria Criterium, care trebuiau să parcurgă 50 km pe bd. Moscovei, în pofida tuturor dificultăţilor, aerului rece şi a ploii nemiloase.
cursa de ciclism, rezultateAşadar, grupul de suporteri erau pregătiți, voluntarii şi patrula au făcut de gardă pe toate porţiunile din sectorul Râşcani, având scopul de a menține ordinea. Sportivii profesionişti au parcurs cerc după cerc, pentru a-şi atinge ţinta, iar liderii cursei, ca întotdeauna, s-au detaşat de toţi ceilalţi. Pe parcursul întregii curse, înaintea participanţilor s-a deplasat maşina de patrulare şi automobilul de la JEEP TRIAL CROSS cu panoul electronic, pe care era afişat timpul exact al cursei.
rezultate, chisinau criteriumPeste o oră au ajuns la linia de finiş participanţii cursei Velo Fun - mulţumiţi, fericiţi și încântați de propriile realizări, iar vremea ploioasă se pare că nu a avut nici un efect negativ asupra stării de spirit și energiei acestor cicliști voioși.
cursa de ciclism, chisinau criteriumÎn timp ce participanţii cursei Velo Fun se odihneau, ceilalți ciclişti încă concurau între ei, parcurgând până la acea oră în jur de 30 km. Concomitent cu aceasta, pe scenă, avea loc tombola organizată de companiile OM şi Masterteh. Norocosul a primit în dar o bicicletă - rezultatul final al muncii asidue a lui Andrei Cimili, fondatorul companiei Masterteh.
rezultate, chisinau criteriumAşadar, a venit timpul să ia sfârşit şi cursa de ciclism Criterium, pentru care o mulțime de chişinăuieni s-au adunat în parcul ”Afganilor”. Aproximativ 100 de sportivi profesionişti parcurg ultimii kilometri ai traseului. Câştigătorii, ca de obicei, au trecut linia de finiș practic în 1,5 ore şi deja şi-au primit binemeritatele medaliile. Aproape toţi eroii, care au cucerit străzile capitalei în această duminică ploioasă, s-au încadrat în termenul de 2 ore (condiție stabilită de cursă) și astfel au primit medalia verde-aurie Chisinau Criterium 2015!
cursa de ciclism, chisinau criteriumLa linia de finiş pe toţi îi aşteptau fructele oferite de reţeaua de supermarketuri Fidesco, delicii de la Andy's Pizza şi apă de la compania OM. 

Mai mult decât atât, cheerleaderii energici şi pozitivi de la clubul Fitness Doza i-au susţinut pe biciclişti şi după încheierea cursei.
rezultate, sporterApoi a urmat unul dintre cele mai plăcute momente ale zilei: nominalizarea și premierea câștigătorilor!

Pe podium au urcat primii campioni din următoarele categorii:

Vârsta 16-30


  •  Locul I - Andrei Sobeinicov (1:28:26)
  •  Locul II - Danu Alexa (01:39:40)
  •  Locul III - Pavel Baicev (01:43:30)

sporter, cursa de ciclism

Vârsta 31-45


  •  Locul I - Oleg Mamaischi (01:28:25)
  •  Locul II - Pavel Aprodu (01:29:18)
  •  Locul III - Artur Suhih (01:42:13)

sporter, rezultate

Vârsta 46+


  •  Locul I - Iuri Ostaşin (01:35:33)
  •  Locul II - Iuri Antoseac (01:39:27)

sporter, rezultatePentru eroismul lor, campionii s-au ales cu numeroase premii din partea companiilor Hippocrates, Oriflame, Rapidasig, X-Style, E-Sanatate, Giant, Casov, JOMA şi Bikeshop și de asemenea, cu medalii, cupe şi diplome acordate de către organizatorii cursei de ciclism.
sporter, rezultateAu fost premiate şi cele două domnişoare, care s-au încumetat să parcurgă 50 km pe asfaltul lunecos şi să ajungă până la finiş. Le felicităm pe Ana Cazacu şi Nadejda Bilsagaev.

Le mulţumim enorm pentru ajutor şi susţinere "Ambassadors Chisinau Criterium": Andrei Cimili, Alexandru Oală, Vadim Osmoleţ, Victor Juncu, Vitalie Bulat, Artur Suhin, Iurie Ostaşin, Vasile Belousov şi Igor Mascaliov.
sporter, cursa de ciclismLe mulţumim în mod special Ministerului Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova şi Federaţiei de ciclism a Moldovei pentru ajutorul acordat fără ezitare la desfăşurarea unui asemenea eveniment în domeniul ciclismului autohton. De asemenea, ne exprimăm recunoştinţa și înalta apreciere față de Primăria mun. Chişinău, care ne-au ajutat să desfăşurăm acest eveniment într-un sector minunat - la Râşcani şi anume în parcul "Afganilor".
rezultate, sporterŞi desigur le mulţumim nespus de mult mareşalilor, angajaţilor patrulei şi ambulanţei, care sunt prezenți și mereu la datorie la orice eveniment sportiv. Ei au grijă de ordinea publică şi de sănătatea noastră.
chisinau criterium, cursa de ciclismÎn cea mai delicioasă parte a articolului dorim să le mulţumim voluntarilor Chisinau Criterium, care au fost cu noi de la început până la bun sfârşit - VĂ MULŢUMIM, deja suntem o mare FAMILIE!
cursa de ciclism, chisinau criteriumLe mulţumim tuturor celor, care s-au ridicat de pe canapea şi au venit la cea mai așteptată cursă de ciclism a acestei toamne. Este foarte important pentru noi ca competițiile să vă aducă numai plăcere și multiple realizări personale. Vă mulţumim dragi participanţi la Chisinau Criterium 2015 pentru susţinere şi bucuria, pe care ne-aţi adus-o!
sporter, cursa de ciclismÎn această zi înnorată, expresia fericită de pe chipul dvs. ne-a încălzit sufletul şi ne-a produs o mare de satisfacţie!

Fericirea Dvs. este garanția succesului nostru!

REZULTATE

Fotoreportaj №1

Fotoreportaj №2

Fotoreportaj №3

Fotoreportaj №4


David Lutsyk pentru Criterium.md