• Română
    • Русский
    • English

Comitetul organizatoric Criterium la întrunire cu Primăria Chișinău

Miercuri, 25 aprilie, a avut loc prima întrunire a comitetului organizatoric Sporter cu reprezentanții Primăriei Chișinău. Întrunirea a vizat pregătirea și desfășurarea cursei de ciclism Chisinau Criterium. Printre cei prezenți s-au numărat reprezentanții Regiei Transport Electric Chişinău (RTEC) și cei ai Direcției de Poliție a mun. Chișinău.

În cadrul întrunirii a fost elaborată o strategie comună de acțiune și au fost distribuite sarcinile între toate agențiile implicate în organizarea evenimentului sportiv.

În special, s-a discutat pregătirea traseului pentru eveniment, ținând cont de confortul și siguranța sportivilor, oaspeților evenimentului și cetățenilor simpli. Primăria pregătește rute alternative de transport public, pentru ca locuitorii capitalei, care nu participă la Chișinău Criterium, să nu fie supuși inconveniențelor din cauza închiderii drumurilor în ziua evenimentului.

La încheiere, directorul Sporter, Serghei Legheida, a declarat că evenimentul sportiv Chișinău Criterium are drept scop nu numai îmbunătățirea stării fizice a populației din țară, dar și contribuția la organizarea ciclismului în oraș. Potrivit d-lui Legheida, este necesar ca utilizarea acestui mod de transport în orașul nostru să devină convenabilă atât pentru bicicliști, cât și pentru alți participanți la trafic. În acest scop, s-a propus efectuarea unor acțiuni comune.

Cursa urbană de ciclism Criterium deja a cincea oară îi reunește pe iubitorii de ciclism și plimbări pe bicicletă. În mod tradițional, la cursă pot participa atât sportivi profesioniști, cât și amatori.

Participanții pot alege una dintre cele două distanțe - 30 km sau 60 km, care trebuie parcurse în 1 oră 25 minute și 2 ore 50 minute, respectiv.

Cicliștii începători vor putea participa la VELO FUN – cursa de 15 km în raza Chişinăului.

În acest an, cursa de ciclism Chisinau Criterium va avea loc pe 13 mai în Piața Marii Adunări Naționale. În ajun, pe 12 mai, se va desfășura cursa pentru copii Kids Criterium. Pentru informații vedeți site-ul www.criterium.md.

REPORTAJ FOTO