• Română
    • Русский
    • English

Cum a fost la Kids Criterium 2017

Cea mai tare competiție de ciclism pentru copii, Kids Criterium, a avut loc pentru prima dată anul trecut, în data de 27 mai, fiind denumită Kids Velo Day. Chiar dacă a fost înnorat și puțin vânt, în Piața Marii Adunări Naționale s-au adunat sute de mici amatori ai sportului. În fiecare întrecere emoțiile ajungeau la limită, ca în adevărate curse pentru maturi, iar câștigătorii erau determinați pe ultima sută de metri. 

Câștigătorii cursei pe biciclete cu două roți, în categoria de vârstă 6-8 ani, care au parcurs 400 de metri, au fost băieții Madan Daniel, Sceastlivîi Vladimir și Cornea Victor. Iar printre fete, cele mai rapide în această categorie au fost Nazarenco Ecaterina, Rentiuc Veronica și Grubneac Polina. Primele locuri în cursa de 800 de metri, în categoria 9-11 ani, au devenit băieții Popa Igor, Pantiru Adam, Tretiacov Maxim și fetele Vasilache Valeria, Mironova Ana și Gumenaia Chira. Câștigătorii în categoria 12-13 ani, care au parcurs și cea mai lungă distanță de 1200 de metri, au fost băieții Andronachi Ionatan, Grubneac Anton, Arhip Victor, dar și fetele Tabîrța Iulia, Halupa Valeria și Ionița Lori.

În acest an, Kids Criterium by Naturalis va avea loc pe 12 mai, iar startul va fi dat la ora 11:00, în Piața Marii Adunări Naționale. Organizatorii cursei de ciclism pentru copii sunt cel mai popular forum pentru femei din Moldova mama.md, organizația sportivă Sporter și cel mai mare panou de anunțuri online din Moldova 999.md. Puteți să vă înregistrați copiii la cea de-a doua ediție Kids Criterium by Naturalis, accesând acest link.