• Română
    • Русский
    • English

Cursa de ciclism Chișinău Criterium s-a încheiat

Duminică, 28 mai, străzile centrale ale Chișinăului s-au transformat într-o adevărată pistă pentru bicicliști, pe care a dominat spiritul competitiv și azartul sportiv. Așa s-a desfășurat cea de-a patra ediție a cursei tradiționale anuale de ciclism Chișinău Criterium.


Mii de fani ai ciclismului și a modului sănătos de viață s-au adunat în Piața Marii Adunări Naționale pentru a determina cine este cel mai rapid pe distanțele de 30 km și 60 km, dar și pentru ca să meargă pe bicicletă 15 km pe străzile Chișinăului.

Primii s-au aliniat la start participanții traseului de 30 km. 200 de persoane. Fiecare participant a avut fixat de picior un chip electronic, care a înregistrat viteza sportivului și a afișat rezultatele fixate de către sistemul de cronometrare Race Result. Sportivii trebuiau să se încadreze în limita de timp de 1 oră și 25 minute.

Primii care au ajuns la linia de finiș și au devenit câștigătorii cursei de 30 km la categoria MTB sunt:

Bărbați

1 – Alexandr Ostrovschii

2 – Eduard Dovicenco

3 – Serghei Kiosa

Femei

1 – Elena Aseeva

2 – Milana Sîtnic

3 – Julia Li

Printre cei care au participat la cursă pe biciclete cursiere, primele locuri le-au ocupat:

Bărbați

1 – Andrei Vrabii

2 – Andrey Sobennicov

3 – Eduard Gobjila

Femei

1 – Anna Rodina

2 – Svetlana Zaicenco

3 – Aygun Mamedova

Potrivit organizatorilor Chișinău Criterium, la cursa Skoda Velo Fun, care s-a desfășurat pe străzile a două sectoare ale capitalei, Centru și Rîșcani, au participat câteva mii de cicliști. Coloana de cicliști, care a pornit din Piața Marii Adunări Naționale însoțită de mareșali și automobilele inspectorilor de patrulare, s-a deplasat pe străzile centrale ale Chișinăului, după care s-a îndreptat spre sectorul Rîșcani, a trecut pe bulevardul Moscova și s-a întors în PMAN.

Ultima cursă a fost cea pe distanța de 60 km, la care au participat în jur de 130 de sportivi. Organizatorii le-au oferit cicliștilor la dispoziție 2 ore și 50 minute. Cei mai rapizi în această cursă, în categoria MTB, au fost:

Bărbați

1 – Maxim Ciumer

2 – Renat Zachirov

3 – Constantin Halca

Femei

1 – Elena Aseeva

2 – Elena Melinciuc

3 – Irina Climova

Printre cei care au participat la această cursă pe biciclete de șosea, primele locuri le-au ocupat:

Bărbați

1 – Andrei Vrabii

2 – Eduard Gobjila

3 – Alexandr Tcacenco

Femei

1 – Olga Iashuk

2 – Anna Cazacu

3 – Tatiana Cotiga

Toți cei care au trecut de linia de finiș pe distanțele de 30 km și 60 km au primit medalii, iar campionii absoluți ai cursei, atât printre bărbați, cât și printre femei, au fost premiați cu trofee, diplome, premii bănești și cadouri din partea partenerilor cursei de ciclism.

Rezultatele oficiale ale cursei Chișinău Criterium vor fi publicate pe site-ul criterium.md.

Organizatorii exprimă mulțumiri partenerilor cursei: automobilul oficial al întrecerii – compania Skoda, companiei Herbalife, producătorului apei potabile OM, companiei Giant, rețelei de magazine de electrocasnice și produse electronice Maximum, companiei Garmin, producătoului național de biciclete Andrei Tchmil, producătorului de băuturi energizante Red Bull, companiei Canon, operatorului de telefonie mobilă Moldcell, fitness-clubului Fitness Doza. Exprimăm mulțumiri și participanților Sport Expo: Azimuth, X-STYLE, Enter, Kineto Terra, Power Team, Traumell, Orașul meu Protejat, Jardin, Istanbul Bazaar, Manuel Cafe și Hippocrates. Mulțumiri aparte pentru contribuția la organizarea cursei Chisinau Criterium organizatorii exprimă Inspectoratului General de Poliție din Municipiul Chișinău.