• Română
    • Русский
    • English

De la Bristol la Beijing: 23 000 km pe bicicletă pentru cei care luptă cu cancerul

În data de 23 noiembrie, în Moldova va începe a treia etapă a turului cu bicicleta inițiat de Luke Grenfell-Shaw în sprijinul persoanelor cu cancer. Tânărul atlet călătorește pe bicicletă de la Bristol și merge spre Beijing pentru a arăta prin propriul exemplu că cancerul nu este o sentință la moarte.

Luke a fost mereu pasionat de ciclism și și-a dorit să facă turul lumii pe bicicletă. În 2018, a fost diagnosticat cu cancer în stadiul IV, un sarcom foarte agresiv și rar. Un an de tratament dur l-a făcut pe tânăr și mai puternic, oferindu-i un nou scop – să demonstreze că, în pofida unui astfel de diagnostic, îți poți trăi viața din plin.

Atletul a decis să nu-și abandoneze visul. De aceea, a organizat un proiect caritabil „De la Bristol la Beijing”, în cadrul căruia intenționează să parcurgă 23 000 km pe o bicicletă tandem ca să-i inspire pe cei ca el și să colecteze donații pentru organizațiile care îi susțin pe bolnavii de cancer.

Călătoria lui Luke a început pe 1 ianuarie 2020, iar acum biciclistul se află în România. Pe unele porțiuni de traseu îl însoțesc așa-zișii CanLivers – persoane diagnosticate cu cancer, dar care continuă să-și trăiască viața. „De asemenea, invit persoanele pe care le întâlnesc în calea mea să mi se alăture pentru o milă, o zi sau o săptămână”, spune Luke.

În continuare el intenționează să ajungă pe coasta Mării Negre, apoi în Georgia, Azerbaidjan, Iran, Turkmenistan – la Buhara, și în Uzbekistan.

Organizația sportivă Sporter vrea să sprijine sportivul și invită pe toți cei care doresc să se alăture cursei lui Luke Grenfell-Shaw prin Moldova!

Ora întâlnirii — 21 noiembrie, 9:15

Locul întâlnirii — PMAN

Cei care doresc și pot sprijini financiar proiectul pot face donații aici. Luke a colectat deja aproximativ £41 000 din £123,000.00.

Suma colectată va fi distribuită între organizațiile 5K Your Way, Trekstock, Teenage Cancer Trust, CLIC Sargent și World Child Cancer.

Călătoria lui Luke o puteți urmări pe site-ul web https://bristol2beijing.org/.

Deja de 7 ani, Sporter desfășoară evenimente sportive în Moldova, dezvoltă sportul amator și cel pentru copii în țară, promovând un stil de viață sănătos. Printre cele 65 de evenimente organizate de Sporter se numără Chisinau International Marathon, Chisinau Criterium, Purcari și Milestii Mici Wine Run, la care participă anual nu doar locuitorii țării, ci și oaspeții din străinătate.