• Română
    • Русский
    • English

Kinesiotaping și masaj din partea KinetoTerra, partener Chisinau Criterium

Kinesiotaping și masaj din partea Centrului de Recuperare Medicală KinetoTerra, partener al cursei de ciclism Criterium 2017.


În zona Sport Expo din cadrul cursei de ciclism Criterium din Chișinău, cicliștii vor putea apela la serviciile kinetoterapeuților Centrului de Recuperare Medicală KinetoTerra. Aceștia vor fi prezenți în zona de relaxare pentru a oferi ajutor sportivilor care suferă de crampe sau alte probleme cu sistemul muscular și articular, prin intermediul unei sesiuni de masaj și kinesiotaping.

Sâmbătă, 27 mai, între orele 09:00 și 19:00, în cadrul expoziției, participanții la cursă vor putea beneficia de banjare kinesiologică (kinesiotaping) la un preț accesibil în Piața Marii Adunări Naționale. De asemenea, în această zi puteți primi o consultație gratuită de la un kinetoterapeut și afla mai multe informații despre starea articulațiilor, mușchilor și prevenirea apariției unor complicații. Bandajarea kinesiologică va fi accesibilă și duminică, 28 mai, înainte de începutul cursei pentru prevenirea traumelor.

Ce inseamna kinetoterapie:

KINETOTERAPIA se definește ca terapie prin mișcare efectuată prin programe de recuperare medicală care urmăresc refacerea unor funcții diminuate sau creșterea nivelului funcțional în diverse suferințe. Kinetoterapia este o formă terapeutică individualizată care se poate folosi atât în programele terapeutice curative și de recuperare, cât și profilactice (de prevenire).

Obiectivele generale urmărite în tratamentul prin kinetoterapie sunt:

  • refacerea forței musculare și creșterea rezistenței musculare;
  • creșterea și adaptarea capacității de efort;
  • ameliorarea funcției de coordonare, control și echilibru a corpului;
  • formarea capacității de relaxare;
  • corectarea posturii și aliniamentului corpului;
  • creșterea mobilității articulare;
  • reeducarea respiratorie;
  • reeducarea sensibilității etc.

Kinetoterapeutul este specialistul care, în urma unei evaluări funcționale și a diagnosticului clinic al pacientului, alcătuiește un program individualizat de recuperare fizică. În funcție de problema ta de sănătate, kinetoterapeutul te va ajuta să-ți remediezi problemele de mobilitate, forță, rezistență, coordonare și/sau probleme de echilibru. În primul rând, kinetoterapeutul va încerca să reducă durerea și impotența funcțională. Apoi, va lucra pentru a crește mobilitatea, forța și rezistența. Tot kinetoterapeutul te poate ajuta cu indicații atunci când vreai să combați durerile cauzate de o postură defectuoasă, atunci când vreai să practici un anumit tip de sport sau când ai nevoie de un program de exerciții la domiciliu.


Bandajarea Kinesiologică

Bandajarea Kinesiologică (Kinesiotaping-ul) este metoda de tratament care a revoluționat medicina sportivă și de recuperare. Această metodă de tratament facilitează procesul de vindecare naturală a organismului susținând și stabilizând mușchii și articulațiile fără a limita amplitudinea de mișcare a corpului.

Banda kinesiologică poate fi utilizată pentru pacienți de toate vârstele în prevenirea sau tratarea majorității afecțiunilor musculare, articulare sau limfatce atât la sportivi, cât și la pacienți care suferă de edem, hematoame, contracturi musculare, discopatii vertebrale, scolioză, cifoză, spondiloza cervicală, entorse, hemipareze, epicondilită, picior plat, picior valg, etc. Modul de acțiune al benzilor este natural și nedureros. Odată aplicată, banda kinesiologică ameliorează durerea și reduce tumefacția, grăbește vindecarea hematoamelor sau traumatismelor musculare și asigură o postură corectă în cazul tonusului muscular scăzut.

Astăzi, kinesiotaping-ul este unanim recunoscut de către medicii și sportivii din întreaga lume, ca metodă de recuperare rapidă, dar și de prevenire a accidentărilor.

Iată care sunt avantajele aplicării benzilor kinesiologice pentru un sportiv amator sau profesionist:

  • crește stabilitatea și susține articulațiile;
  • îmbunătățește circulația sanguină și drenajul limfatic;
  • relaxează mușchii tensionați și suprasolicitați;
  • activează procesul de autovindecare a organismului;
  • nu limitează mișcarea;
  • nu prezintă disconfort și acționează ca tratament 24h/zi;
  • banda kinesiologică ne permite continuarea antrenamentului și participarea la competiții chiar și în cazul unor traume ușoare;
  • previne și reduce considerabil nr. de accidentări și leziuni sportive etc.

Important!

În kinesiotaping, un rol esențial are diagnosticul stabilit corect și tehnica de bandajare, de aceea este recomandat evaluarea și aplicarea benzilor să se facă de către un specialist cunoscător al metodei.

Prețul bandajării pentru participanții la cursa de ciclism Criterium: 150 lei pentru o aplicație.