• Română
    • Русский
    • English

Mâine va avea loc Chisinau Criterium 2018

Duminică, 13 mai, în Piața Marii Adunări Naționale se va desfășura cursa urbană anuală de ciclism “Chisinau Criterium 2018”. Evenimentul prezintă deplasarea pe un traseu circular a cicliștilor profesioniști și amatori, dar și a tuturor celor care își doresc o plimbare cu bicicleta pe străzile principale din capitală.

“Chisinau Criterium 2018va începe la ora 7.00, cu deschiderea zonei Expo. După aceea, sportivii vor primi numerele de participare și pachetele de start, care constau din rucsac, tricou cu simbolurile Chisinau Criterium, număr cu cip de cronometrare și un pliant cu informații.

La ora 9.30, președintele organizației sportive Sporter, Dmitri Voloșin, va veni cu un mesaj de deschidere a evenimentului. Va urma înviorarea și pregătirea participanților pentru start.

Cursa Criterium 30 km va începe la ora 10.00. Participanții vor avea de depășit distanța de 30 km în 90 de minute. Distanța constă din 6 cercuri a câte 5 km, pe următorul traseu:

Piața Marii Adunări Naționale – bd. Ştefan cel Mare – str. V. Pîrcălab, str. V. Micle – str. M. Eminescu – bd. Ştefan cel Mare – str. V. Alecsandri – bd. Ştefan cel Mare – str. Armenească – bd. Ştefan cel Mare – str. A. Lăpușneanu – bd. Ştefan cel Mare – Piața Marii Adunări Naționale.

La ora 12 va lua start cursa distractivă Velo Fun. Cursa pe distanța de 15 km este destinată începătorilor și celor care nu sunt gata de competiție. La Velo Fun pot participa cicliști cu orice tip de bicicletă. Fiecare participant a primit cadou un tricou.    

Coloana de cicliști amatori a fost însoțită de marshali și serviciul de patrulare pe biciclete al IP. Evenimentul este petrecut pentru cei care apreciază cel mai ecologic transport și care doresc să susțină ideea dezvoltării sportului amator în Moldova. Organizatorii estimează că numărul  participanților va depăși 5 000 oameni.
       
Cursa de 60 km va începe la ora 14.00 și va urma pe același traseu ca și Criterium 30 km, doar că aici participanții vor avea de parcurs 12 cercuri a câte 5 km.

Premierea câștigătorilor va avea loc la ora 17.05. Cei mai rapizi și rezistenți sportive, care vor sosi la finiș primii, vor fi premiați. În plus, la ora 17.30 va avea loc o tombolă, după care se va anunța închiderea zonei Expo (18.00).

Scopul cursei “Chisinau Criterium 2018” este promovarea unui stil de viață sănătos și popularizarea ciclismului în rândul tinerilor și adulților, dar și desemnarea celor mai rapizi participanți. Cursa de ciclism s-a desfășurat pentru prima dată în septembrie 2014 cu sprijinul Federației de Ciclism din Republica Moldova. Din anul 2015, cursa este inclusă în Calendarul oficial al evenimentelor sportive al Ministerului Tineretului și Sportului din Republica Moldova. Evenimentul se desfășoară cu sprijinul Primăriei municipiului Chișinău. Organizatorii Chisinau Criterium sunt organizația sportivă publică Sporter și cel mai popular panou de anunțuri gratuite din Moldova 999.md.

Vă așteptăm pe toți, în data de 13 mai, la cursa de ciclism Chisinau Criterium 2018!  

Mai multe detalii le găsiți pe site-ul oficial al evenimentului: criterium.md