• Română
    • Русский
    • English

Redirecționați 2% din impozitul pe venit pentru dezvoltarea sportului în RM

Fiecare cetățean al Republicii Moldova poate contribui la dezvoltarea sportului pentru amatori la nivel de țară. Pentru aceasta, puteți folosi prevederea cu privire la „redirecționarea cotei de 2% din impozitul pe venit” (care, oricum, este deja achitat) și să donați cota organizației „Sporter”, pentru a susține proiectele sale.

Procedura de redirecționare este una foarte simplă și nu necesită investiții sau cheltuieli adăugătoare. Ideea constă în faptul că statul primește 98% din impozitul pe venit, pe care deja l-ați achitat, iar cele 2% sunt transferate organizației selectate de dvs.

Pentru a încuraja dezvoltarea sportului în țara noastră, trebuie doar să înscrieți codul fiscal al AO „Sporter”, 1013620009909, în subsecțiunea legii cu privire la „redirecționarea cotei de 2% din impozitul pe venit”, din declarația impozitului pe venit. Puteți depune și completa declarația fiscală la Inspectoratul Fiscal de Stat (FISC). Aflați mai multe detalii cu privire la prevederea „redirecționării celor 2%” pe site-ul crjm.org.

Toate donațiile către organizația „Sporter” vor fi folosite pentru realizarea activităților publice sportive pentru adulți și copii, precum și pentru dezvoltarea proiectelor noi.

„Sporter” este o organizație publică non-guvernamentală, care, deja de 7 ani, organizează în Moldova evenimente sportive de alergare, ciclism, triatlon, înot în apă deschisă. Printre evenimentele cele mai importante se numără: Chișinău International Marathon, Chișinău Criterium, Sea Mile, Triathlon Triumph, Rubicon și seria de curse Wine Run. Unele dintre ele au obținut statutul de competiție internațională.