• Română
    • Русский
    • English

Reguli de siguranță pentru plimbarea pe bicicletă a copilului tău

Nimeni nu a spus că mersul pe bicicletă este 100% sigur. Aceasta este o activitate care presupune un anumit risc, însă dacă se respectă câteva reguli de siguranță de bază, el poate fi evitat. Cel mai important este să explicați acest lucru și copilului Dvs., în așa mod încât el să le conștientizeze și să înțeleagă de ce este important să le respecte.

Indiferent dacă se plimbă pe bicicletă în curte, prin parc sau în cadrul unei competiții de ciclism, copilul trebuie să poarte accesorii de protecție. Casca este obligatorie, la fel ca și mănuși de protecție, genunchierele și cotierele. Acestea îi vor asigura o căzătură mai puțin traumantă și mai puține zgârieturi pe piele. Ele trebuie să aibă o porțiune dură în față, care îndeplinește funcția de scut, și căptușite în interior cu un material moale, care să atenueze lovitura.

Bicicleta trebuie ajustată după înălțimea copilului. Atât șaua, cât și ghidonul trebuie coborâte într-atât de mult, încât micul ciclist să poată ajunge cu picioarele pe pământ când stă pe bicicletă. Totodată, acesta trebuie să poată urca cu ușurință pășind peste cadrul bicicletei. Copilul trebuie să aibă acces liber la frâne, fără a fi incomodat de echipamentul de protecție sau de alte elemente ale bicicletei.

Copilul trebuie să înțeleagă când trebuie să accelereze și când să frâneze. Așadar, el trebuie să fie pregătit că atunci când merge la deal, va trebui să învârtească mai intens pedalele, iar când va merge la vale, dimpotrivă, să fie cu mâna mereu pe frână. Totodată, chiar dacă este în cadrul unei competiții la viteză, tânărul ciclist trebuie să frâneze înainte de a vira la stânga sau la dreapta, iar dacă este vorba despre o întoarcere la 180 de grade, ar putea să fie nevoit să încetinească de tot.

Un alt punct important este ca piciul Dvs. să se învețe să-i respecte pe ceilalți copii pe biciclete. Această regulă este valabilă și atunci când este vorba despre o plimbare simplă, și în cadrul competițiilor. O atitudine respectuoasă față de ceilalți participanți, respectarea distanței între ei și acordarea ajutorului în caz de nevoie sunt mult mai importante decât un loc de frunte pe care îl poate ocupa copilul Dvs.

Nu în ultimul rând, important este să însoțiți copilul când acesta merge pe bicicletă. Fie că sunteți în imediata apropiere, fie că îl țineți în vizor, el trebuie să fie sigur că are parte de susținerea Dvs. Iar în cazul în care cade, se dezechilibrează sau se lovește, să-i oferiți suport, încurajându-l totodată să fie puternic și să meargă mai departe.

După ce sunteți siguri că aceste reguli sunt respectate de micul Dvs. ciclist, puteți participa la adevărate competiții pentru copii. Una dintre acestea este Kids Criterium, care va avea loc pe 12 mai în Piața Marii Adunări Naționale. Evenimentul va începe la ora 9:00, iar startul va fi dat la 11:00. Vă puteți înregistra AICI.